ATC lanserar nu en totalt reviderad version av sin C4 subwoofer. Den nya versionen har ingenting alls gemensamt med den tidigare modellen, utan är en helt ny skapelse.

För att förstå var C4mkII passar in får vi kolla på ATCs familj med subwoofers :

C1 Sub mk2

Denna subwoofer baseras på samma baselement som sitter i SCM100 modellen. Här är den placerad i ett slutet kabinett och drivs med ATC’s egna slutsteg och delningsfilter. Ingångar finns både för högtalarsignal samt lågnivå (obalanserad)

Denna modellen är framtagen för att matcha Entry-serien, dvs SCM7/11/19/40.

C4mkII

C4 är subwoofern som skall matcha SCM20/50/100/(150) modellerna

Det har funnits önskemål om att ta fram en ny version av den tidigare C4 modellen som kunde gå lika djupt men var mindre, ha bättre dynamik och lägre pris.

För att detta skulle kunna bli verklighet var man tvungen att ta fram ett nytt baselement.

Nytt ATC sub-bas element
Tidigare subbasar från ATC har använt samma 12″ och 15″ element som i de vanliga högtalarna. Men C4 Sub Mk II har det helt nya SS75-314SC subbaselementet. Detta är det första högtalarelementet som är speciellt framtaget för att enbart arbeta med de lägsta fyra oktaverna För att lyckas med detta använder man ATC’s specifika talspole /magnet gap konfiguration: Långt magnetgap/kort talspole så långt det bara är möjligt, med ett magnet gap som är 30mm, vilket är exceptionellt långt. Talspolen omsluts at en 150mm N48M Neodymium magnet – vilket är den mest kraftfulla magnettypen ATC någonsin använt. Detta hålls sedan på plats av en ny konupphängning som klarar extremt stora utslag utan komprimering och förvrängning.

Ny C2mkII ansluter till samma formspråk som Classic och Tower serien använder

På C4 mkII hittar du alla anslutningar och reglage som behövs för att kunna integrera C4mkII i en anläggning.