Inom produktfamiljen finns en klar linje att följa om du vill förbättra din anläggning eller befintliga SOtM produkter.

sMS-200 Neo:

Den minsta spelaren sMS-200 Neo uppgraderar du enklast genom att koppla in sPS-500 nätdelen. Den kommer att ge din spelare en knuff uppåt i ljudkvalitet. Sedan kan man teoretiskt uppgradera denna vidare, men det mest logiska är att man istället byter till sMS-200 Ultra Neo

sMS-200 Ultra Neo:

Nu är du redan på ett högre plan än lillebror men du kan även förbättra denna med sPS-500 nätdelen. Du kommer att upptäcka ett större lugn och tystare bakgrund i musiken.

Vidare kan man välja specialmodellen av sMS-200 Ultra Neo som utrustas med en separat ingång för masterklocka och koppla till sCLK-OCX10 Masterklocka. Denna genererar en helt ren sinusvåg på 10MHz med extrem stabilitet. Att använda en sinusvåg istället för en fyrkantvåg innebär att man undviker förvrängning av vågformen i överföringen.

Rent musikaliskt bilr resultatet att ljudet och framför allt rytmer blir tightare och tydligare.

Masterklockan har dessutom totalt 4st utgångar och kan samköras på flera olika SOtm-produkter samtidigt. Exempelvis flera spelare, nätverksswitch, USB-filter mm.

Oavsett om man använder SOtMs spelare eller ej finns det ett antal bra uppgraderingar:

sNH-10G Nätverksswitch

En ”Hifi”nätverksswitch placerad direkt innan dina nätverksanslutna ljudprylar är en förvånansvärt stor uppgradering. Det beror sannolikt på följande åtgärder inuti switchen:

  • Nätdel med bättre filtrering – Minskar störningar
  • Omklockning av dataströmmen – Minskar tidsfel o jitter, samt ger en stabilare klockning av dataströmmen.

Oavsett så blir resultatet ett ökat lugn och bättre tydlighet i musiken. Denna kan även förbättras ytterliggare genom att koppla switchen till en Masterklocka.